ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика07/07/2020

ПОЧЕО САСТАНАК ДОДИКА, ЧОВИЋА И ИЗЕТБЕГОВИЋА

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 7. ЈУЛА /СРНА/ - У Источном Сарајеву је почео састанак предсједника СНСД-а Милорада Додика, ХДЗ-а БиХ Драгана Човића и СДА Бакира Изетбеговића на којем би требало да буде ријечи о именовањима и о буџету институција БиХ за ову годину.

 

Састанак је почео око 13.45 часова у Административном центру Републике Српске у Источном Сарајеву.

Као дио делегације СНСД-а састанку присуствују и функционери ове странке Небојша Радмановић и Никола Шпирић, делегацију ХДЗ-а БиХ чине и Борјана Кришто и Вјекослав Беванда, а СДА Денис Звиздић и Халид Гењац.

Додик је раније рекао да ће на данашњем састанку са Човићем и Изетбеговићем разговарати о именовањима, те да је СНСД заинтересован за два мјеста - директора Регулаторне агенције за комуникације БиХ и Агенције за истраге и заштиту БиХ.

"Тамо има већ око пет, шест мјеста која попуњавају Бошњаци и Хрвати и која, исто тако, треба да буду стављена пред Савјет министара и то питање буде завршено", рекао је Додик јуче новинарима у Бањалуци.

Он очекује да буду договорена раније утврђена именовања, односно да не буде више блокада у вези са тим.

И Изетбеговић је рекао је да се нада да ће на данашњем састанку са Додиком и Човићем бити договорене квоте о свим именовањима, уз напомену да је то требало одавно урадити.

"Ми морамо одредити квоте, морамо знати шта припада Бошњацима, шта Србима, а шта Хрватима. Не можемо то избјегавати. По мени, то је требало одавно урадити, а не измишљати проблеме", рекао је јуче Изетбеговић.

Он је нагласио да свакоме треба препустити да именује кадар из своје квоте, као и да не би требало "ломити копља", већ радити према Уставу и онако како закони налажу.