ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона07/07/2020

НОВЕ МЈЕРЕ ЗБОГ НАГЛОГ ПОРАСТА БРОЈА ЗАРАЖЕНИХ ВИРУСОМ КОРОНА

 

БИЈЕЉИНА, 7. ЈУЛА /СРНА/ - Због наглог пораста броја заражених вирусом корона у Бијељини Градски штаб за ванредне ситуације донио је данас наредбу о забрани извођење музике уживо у угоститељским објектима.

 

"До прије пет дана у Бијељини је регистровано 23 случаја заразе ковидом-19, а сада је тај број увећан за 100 лица, што је прилично драматичан податак и говори о непоштовању прописаних мјера", рекао је градоначелник Мићо Мићић новинарима.

Градски штаб за ванредне ситуације упозорио је грађане да се епидемиолошка ситуација у Бијељини компликује и да је од почетка пандемије у граду регистровано 123 лица позитивна на вирус корона.

Директор Дома здравља Душко Миловановић оцијенио је епидемиолошку ситуацију у Бијељини као знатно погоршану и навео да, с обзиром да су карантини укинути, особе позитивне на ковид-19 које немају симптоме заразе или су они изразито благи иду у кућну изолацију у трајању од 14 дана.

Миловановић је нагласио да је став Института за јавно здравље Републике Српске да се тестирају првенствено особе које имају симптоме заразе, када породични љекар, уз консултацију са епидемиологом, процијени да је тестирање потребно или уколико епидемиолошка служба процијени да је тестирање потребно јер су у питању контакти првог степена са зараженим лицима.

За остале случајеве, препорука је да се прати здравствено стање и реагује једино у случају потребе.

Инфектолог у Болници "Свети Врачеви" Aлександра Радојчић упутила је апел суграђанима да поштују мјере личне заштите од вируса корона и на тај начин заштите себе и своју породицу, али и Дом здравља и градску болницу од преоптерећености.