ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика07/07/2020

СДСС ЋЕ ПОДРЖАТИ ПЛЕНКОВИЋЕВУ ВЛАДУ

 

ЗАГРЕБ, 7. ЈУЛА /СРНА/ - Предсједник Самосталне демократске српске странке /СДСС/ Милорад Пуповац изјавио је данас да ће та странка подржати нову владу Андреја Пленковића.

 

Пуповац је појаснио да је о томе постигнута велика сагласност на сједници Предсједништва странке, те да је "договор пао за мање од 15 минута".

Он је додао да је овластио троје посланика СДСС-а изабраних у парламент да подрже нову владу.

Пуповац је изјавио новинарима, након сједнице Предсједништва, да ће СДСС о будућој влади и томе како ће она изгледати, са премијером разговарати накнадно.

Он је додао да су чланови Предсједништва разговарали и о учешћу у законодавној и извршној власти и спремни су да прихвате разговор и о једном и о другом, преносе медији.

Упитан да ли би пристао да буде министар у новој влади, Пуповац је рекао да на то сада не може да одговори и поновио да је и раније било доста прилика у његовој политичкој каријери када је могао бити члан владе, па није.

"О томе ко ће то бити и у ком облику, разговараћемо најприје између себе. Прије него што разговарамо о томе међусобно, разговараћемо и са Пленковићем. Јасно је да не желимо да лицитирамо ни са именима, ни са позицијама", рекао је Пуповац и истакао да мањине желе да буду равноправни партнери у влади.