ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет07/07/2020

ГОРЊА АУСТРИЈА ЖАРИШТЕ, ОД ДАНАС ОБАВЕЗНО НОШЕЊЕ МАСКИ

 

БЕЧ, 7. ЈУЛА /СРНА/ - Аустријска покрајина Горња Аустрија, која је већ недјељу дана жариште заразе вирусом корона, данас је поново увела општу обавезу ношења маски.

 

Предсједник покрајине Tомас Штелцер истакао је на конференцији за новинаре да обавеза ношења маски у јавним установама Горње Аустрије ступа на снагу већ од данас.

У продавницама, тржним центрима, локалима која нуде услужну дјелатност клијенти, као и запослени морају носити маску и поштовати обавезу држања дистанце од најмање једног метра.

У гастрономији гости морају поново на путу до стола носити маску, а за једним столом може да сједи до десет лица. Особље угоститељских објеката мораће поново да носи маске, преносе медији.

Под ведрим небом мора да се држи одстојање, а гдје то није могуће, мораће да се носе маске.

Министар здравља Аустрије Руди Аншобер подржава одлуку покрајине Горње Аустрије да, послије регионалног избијања жаришта, уведе поново обавезу ношења маски.

"Регионални кластери и жаришта захтијевају снажан регионални одговор. Tамо гдје се појављују жаришта треба циљано дјеловати одговарајућим мјерама. Зато подржавам одлуку Горње Аустрије да поново уведе обавезу ношења маски у затвореним просторима", нагласио је Аншобер.

Он је рекао да су власти у стању да препознају локалне кластере и ланац заразе, те да то омогућава циљано, локално дјеловање против вируса и његовог ширења на шире просторе.