ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво09/07/2020

У БЕОГРАДУ ПОВРИЈЕЂЕНО 19 ПОЛИЦАЈАЦА И 17 ДЕМОНСТРАНАТА

 

БЕОГРАД, 9. ЈУЛА /СРНА/ - Током синоћних нереда у Београду повријеђено је 19 полицајаца и 17 демонстраната, потврђено је у Хитној помоћи.

 

Докторка Ивана Стефановић изјавила је да је 12 медицинских екипа било испред зграде Скупштине Србије и да су сви повријеђени добро.

"Повређено је 19 полицајаца и 17 демонстраната и нема тешких траума", рекла је Стефановић за РТС.

Jедан полицајац повријеђен је као пјешак у саобраћајној незгоди на углу Таковске и Булевара краља Александра када га је ударило путничко возило.

"Он је са лакшим повредама превезен на ВМА", навела је она.

Синоћни протести грађана у Београду су почели мирно, али су полицајци реаговали након што су их демонстранти гађали димним бомбама, флашама и бакљама.

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је раније да су полицајци реаговали тек када су били животно угрожени, а да су једном поломљене обје ноге.

Незадовољни епидемиолошком ситуацијом и радом актуелне власти, другу ноћ заредом протествовали су грађани у Београду, али и широм Србије.

Протести су синоћ одржани и у Новом Саду, Нишу, Крагујевцу и Краљеву.

Већина демонстраната у Београду разишла се око поноћи.

Као и прве ноћи, послије протеста који су услиједили након што је предсједник Србије Александар Вучић најавио могућност поновног увођења полицијског часа за главни град као мјеру сузбијања епидемије вируса корона, иза демонстраната је остао неред, разбацани контејнери, поломљене жардињере, каменице.