ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија09/07/2020

НА СЛУЖБЕНА ПУТОВАЊА ПОТРОШЕНО ВИШЕ ОД 86.000 КМ

 

САРАЈЕВО, 9. ЈУЛА /СРНА/ - Агенција за унапређење страних инвестиција /Фипа/ БиХ потрошила је 2019. године на службена путовања укупно 86.819 КМ.

 

Укупан износ трошкова за службена путовања у иностранство 2019. је износио 68.243 КМ, док су укупни трошкови авио-карата за та путовања износили 18.576 КМ.

Подаци о путовањима запослених у Фипи стигли су у оквиру одговора на посланичко питање Мирјане Маринковић Лепић на сједници Представничког дома Парламента БиХ.

Само је на службена путовања тадашњег директора Агенције за унапређење страних инвестиција Гордана Милинића прошле године потрошено више од 10.000 КМ, не рачунајући авио-карте, преноси портал "Кликс".

Он је прошле године путовао у Милано, Москву, Дубаи, Истанбул, Подгорицу, Загреб, Будимпешту, Штутгарт, Нингбо, Женеву, Беч, Бурсу и Београд.

Прије истека мандата у Фипи, тачније крајем 2019. године, упутио је захтјев тадашњем министру Игору Црнадку да му одобри повратак у Министарство иностраних послова у Савјету министара.

Милица Марковић, бивши посланик СНСД-а у Парламентарној скупштини БиХ, именована је потом на позицију вршиоца дужности директора Фипе.