ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/07/2020

СПРИЈЕЧЕНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ 13 МИГРАНАТА, УХАПШЕНА ДВА ЛИЦА

 

САРАЈЕВО, 14. ЈУЛА /СРНА/ - Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ спријечили су данас крујумчарење 13 илегалних миграната курдске националности и том приликом ухапсили два лица, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

 

"По налогу дежурног тужиоца из Посебног одјељења за организовани и привредни криминал и корупцију, активности су спроведене на подручју Зеничко-добојског кантона и Кантона Сарајево. Ухапшена су два лица осумњичена за кривично дјело кријумчарење људи", навели су из Тужилаштва БиХ.

У саопштењу је наведено да је међу мигрантима било и малољетника, као и лица без докумената, те да је било планирано њихово пребацивање у Бањалуку ради даљег илегалног транспорта према земљама ЕУ.

Поступајући тужилац дао је инструкције полицијским службеницма за спровођење даљих истражних активности, а у реализоване активности били су укључени и полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона и припадници Службе за послове са странцима БиХ, наведено је у саопштењу.