ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Српска памти26/07/2020

ДУБОКО ПОШТОВАЊЕ СВИМА КОЈИ СУ ЖИВОTЕ ДАЛИ ЗА СTВАРАЊЕ БОЉЕГ СВИЈЕTА

 

БАЊАЛУКА, 26. ЈУЛА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку поводом Дана устанка против фашизма, 27. јула, и поручила да је трајна обавеза сјећати се и изражавати дубоко поштовање према свима који су животе дали за стварање бољег и праведнијег свијета.

 

Цвијановићева је честитку упутила учесницима Народноослободилачке борбе, њиховим потомцима и грађанима Републике Српске.

"Трајна обавеза свих нас данас и генерација које долазе је да се присјетимо и изразимо дубоко поштовање и захвалност свима који су своје животе дали за стварање бољег и праведнијег свијета, а свим преживјелим борцима Народноослободилачког рата и њиховим потомцима да честитамо овај значајан датум наше славне историје", навела је Цвијановићева.

Она је истакла да је српски народ поносан што је заједно са другим слободарским народима Европе дао допринос у антифашистичкој борби и одбрани идеала и вриједности које су уткане у тадашњу нову Европу, а које данас баштини Република Српска и њене институције.

Устанак народа против фашистичке окупације покренут је 27. јула 1941. године на Козари, под вођством доктора Младена Стојановића.