ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Српска памти26/07/2020

ТРАЈНО ЧУВАТИ УСПОМЕНУ НА СВЕ ЖРТВЕ АНТИФАШИСТИЧКЕ БОРБЕ

 

БАЊАЛУКА, 26. ЈУЛА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку поводом Дана устанка против фашизма, 27. јула, те истакао да жртве које је српски народ поднио у Другом свјетском рату обавезују да се трајно чува успомена на све жртве антифашистичке борбе.

 

Вишковић је у своје и у име Владе Српске честитку упутио учесницима Народноослободилачког рата, њиховим потомцима и грађанима Републике Српске.

"На дан када обиљежавамо један од најважнијих датума у историји српског народа, са поштовањем и захвалношћу сјећамо се огромног доприноса који је наш народ, заједно са другим слободарским народима, дао у борби и слому фашизма и нацизма у Другом свјетском рату", навео је Вишковић у честитки.

Он је напоменуо да огромне жртве које је српски народ поднио у Другом свјетском рату обавезују да се трајно чува успомену на све жртве антифашистичке борбе, те да се друштво и будућност изграђују на тековинама антифашизма и да се у том духу васпитавају генерације које долазе.

Устанак народа против фашистичке окупације покренут је 27. јула 1941. године на Козари, под вођством доктора Младена Стојановића.