ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет02/08/2020

У ВИКТОРИЈИ ПРОГЛАШЕНО СТАЊЕ КАТАСТРОФЕ

 

МЕЛБУРН, 2. АВГУСТА /СРНА/ - Власти аустралијске државе Викторија прогласиле су стање катастрофе и увеле нове мјере блокаде након наглог повећања број заражених вирусом корона.

 

Премијер Викторије Данијел Ендруз рекао је да ће рестрикције ступити на снагу вечерас у 18.00 по локалном времену, а примјењиваће се до 13. септембра.

"Морамо да учинимо више, да будемо оштрији, јер је то једини начин да ово ријешимо", рекао је Ендруз на конференцији за новинаре, пренио је Би-Би-Си.

Према новим прописима, становници Мелбурна мораће да поштују полицијски час. Наредба останка код куће биће стриктно провођена и само ће се у посебним случајева моћи напустити кућа.

Становницима неће бити дозвољено да путују даље од пет километара од куће, физичке вјежбе се своде на једном дневно и само једна особа по домаћинству моћи ће да иде у набавку неопходних намирница.

У Аустралији је до сада заражено 17.000 људи, док је 200 умрло.

Међутим, посљедњих дана број случајева у држави Викторија почео је расте.

У посљедња 24 сата у овој држави потврђена је инфекција код 671 особе, док је седам људи умрло. Овим је у Викторији заражено укупно 11.557 људи, док су 123 умрле.