ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво04/08/2020

ОКО 40 ПОЛИЦАЈАЦА УЧЕСТВУЈЕ У АКЦИЈИ ДАВАЊА КРВИ

 

ДОБОЈ, 4. АВГУСTА /СРНА/ - Око 40 припадника Полицијске управе Добој организовано је приступило добровољном давању крви у Служби за трансфузиологију у Болници "Свети апостол Лука" у овом граду да би се повећале залихе и спасили животи суграђана, изјавио је главни инспектор Сектора полиције ове управе Давор Кузмић.

 

Кузмић је рекао новинарима да је због актуелне епидемиолошке ситуације у протеклом периоду крв индивидуално дао већи број службеника добојске Управе.

Он је навео да су данашњој акцији приступили и вишегодишњи даваоци крви.

Службеник Полицијске станице Петрово Перо Софрић каже да крв активно даје од 1992. године, а Дражен Радишић, запослен у Одсјеку за издавање личних докумената Полицијске управе Добој, каже да је крв дао 14 пута.

Tрансфузилог у добојској болници Tатјана Жигић каже да располажу довољним количинама крви, захваљујући организованим добровољним акцијама, али да се увијек јави потражња за негативним РХ фактором група "0" и "А".

Она је навела да је у протекла три мјесеца смањена потражња за јединицама крви, али да је и прикупљено 500 доза мање у односу на исти период прошле године.

Акција давања крви припадника полиције организује се и поводом обиљежавања Дана полиције - 4. априла, крсне славе МУП-а Републике Српске - Аранђеловдана, 21. новембра, те за Дан Републике Српске - 9. јануара.