ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво04/08/2020

КЕШЕЉ И ОРГАНИЗАЦИЈА "СРБИ ЗА СРБЕ" ГРАДЕ КУЋУ ЗА ПОРОДИЦУ ТАСИЋ

 

БЕОГРАД, 4. АВГУСТА /СРНА/ - Прослављени српски кошаркаш Марко Кешељ и Хуманитарна организација "Срби за Србе" покрећу нови велики пројекат за изградњу куће породици Taсић са петоро малољетне дјеце из села Горње Мочаре на Косову и Метохији.

 

Тим поводом 7. септембра биће организовано онлајн донаторско вече на "Јутјуб" каналу организације "Срби за Србе", гдје ће гледаоци имати прилику да уживају у пригодном програму.

Донаторско вече биће организовано у овом формату да би биле испоштоване прописане мјере уведене због пандемије вируса корона, саопштено је из организације "Срби за Србе".

Сви гледаоци биће у прилици да путем слања СМС порука учествују у прикупљању 30.000 евра, колико је неопходно за изградњу и опремање нове куће за породицу Тасић.

Осим тога, сви заинтересовани приложници и друштвено одговорне компаније своје донације за овај пројекат могу да уплате на рачун Х.О. Срби за Србе: 160-279491-71 /сврха уплате: донаторско вече за Тасиће/, док се на сајту www.srbizasrbe.org могу се пронаћи и остали начини за уплату донација из иностранства.

Ово је друго донаторско вече које организују Кешељ и организација "Срби за Србе", а на првом, која је организовано прошле године у Београду, сакупљена су средства за изградњу куће породице Савић са Косова и Метохије.

Породица Тасић живи у селу Горње Мочаре у општини Косовска Каменица. Кућа у којој тренутно живе није њихова, а власник планира да је прода, па је судбина деветоро Тасића веома неизвјесна.

Глава породице Драган Тасић каже да у селу Мочаре живи неколико породица, а свака кућа има по четворо-петоро дјеце.

Он наводи да има пет ћерки старости од 12 година до три мјесеца, а да са њима живе и његова супруга, мајка и сестра која је болесна.

"Живимо од социјалне помоћи, дечијих додатака и пољопривреде. Наравно, то није довољно за све наше потребе, али овде нам је лепо и не бисмо желели да идемо одавде", каже Драган Тасић.

Прослављени кошаркаш Марко Кељеш наводи да их је све што се догађа у посљедњих неколико мјесеци додатно мотивисало да не одустају од намјере да организују донаторско вече.

"Позивам све људе доброг срца да нас подрже и ове године, како бисмо након породице Савић изградили дом још једној породици на Косову и Метохији. Покажимо да, чак и у овим тешким временима, нема предаје када је у питању наш народ у јужној српској покрајини", поручио је Кешељ.

Предсједник организације "Срби за Србе" Игор Рашула каже му је драго да све више људи препознаје значај њиховог хуманитарног рада и да су у могућности да заједничким снагама обезбеђују вриједну материјалну помоћ за породице и дјецу који немају основне услове за пристојан живот и одрастање.

Хуманитарна организација "Срби за Србе" већ пуних 15 година пружа помоћ за социјално угрожене породице широм Балкана, током којих је прикупила пет милиона евра донација и са њима обезбиједила материјалну помоћ за више од 2.600 породица, 13.500 дјеце, као и помоћ за више десетина пројеката помоћи читавим заједницама.