ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика04/08/2020

КРИВОКАПИЋ: СЛОБОДА ПРИМАРНИ ЦИЉ

 

ПОДГОРИЦА, 4. АВГУСТА /СРНА/ - Коалиција "За будућност Црне Горе" предала је вечерас листу кандидата за посланике у Скупштини Црне Горе за изборе заказане за 30. август.

 

Коалицију чине Демократски фронт, Социјалистичка народна партија, Народни покрет, Права Црна Гора и нестраначке личности, а предводи је као први на листи универзитетски професор из Подгорице Здравко Кривокапић.

Други на листи коалиције предвођене ДФ-ом је Небојша Медојевић, слиједи Марко Милачић, лидер Праве Црне Горе, затим Симонида Кордић, Владимир Јоковић, Маја Вукићевић, Владимир Добричанин, Бранко Радуловић, Милун Зоговић, Драгослав Шћекић.

Као што је и најављено на самом зачељу листе је лидер Нове српске демократије Андрија Мандић.

Кривокапић је рекао да је примарни циљ коалиције заштита људских права, слобода кретања, слобода мишљења и слобода говора.

"Најзначајније од свега сигурно у овом тренутку је и сигурно слобода медија, слобода вјероисповјести и то ћемо настојати да нам буде основни задатак", нагласио је Кривокапић.

Он је додао да Црна Гора заслужује да је воде најбољи људи, који ће знати да чују глас народа.

"У овом тренутку очекујемо преображај Црне Горе која ће да зрачи чојством и поштењем, правдом и правичношћу, директно демократије умјесто ове хибридне, образовањем које је усмјерено на таленте и његовање телената и здравсто које треба да буде искључиво у својој основној функцији, а то је превенција. Tакође желимо да глас струке буде изнад гласа политике", рекао је Кривокапић.

Он сматра да опозиција није у равноправном положају са влашћу пред предстојеће изборе.