ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана06/08/2020

ДАНАС О ПРИЈЕДЛОГУ ЗАКОНА О УПРАВНОЈ ИНСПЕКЦИЈИ

 

БАЊАЛУКА, 6. АВГУСТА /СРНА/ - Влада Републике Српске разматраће данас Приједлог закона о управној инспекцији, те Приједлог стратегије развоја менталног здравља за период 2020-2030. године.

 

На сједници ће бити ријечи и о приједлозима одлука о првом дугорочном кредитном задуживању Републике Српске у овој години, те о давању сагласности Министарству унутрашњих послова за продају оружја.

На дневном реду сједнице су и приједлози одлука о финансирању, пројектовању и изградњи дионице ауто-пута Брчко-Бијељина-Рача, те о одобравању средстава за социјално збрињавање радника од 443.227 КМ, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Пред министрима ће бити и приједлог уредбе о престанку важења уредбе o одређивању марже која се примјењује приликом формирања цијена нафтних деривата, те информација о спољнотрговинском промету Републике Српске за период јануар-јун.

Влада би требало да разматра и информацију о утрошку и ефектима додијељених средстава подстицаја за директна улагања за мале инвестиционе пројекте у 2019. години, те информацију о изради Методологије за израду Програма интегрисања БиХ у ЕУ.

На дневном реду сједнице је и информација о стручном оспособљавању најбољих студената Републике Српске, те извјештај о пословању "Аеродрома Републике Српске" за 2019. годину.

Сједница почиње у 10.00 часова, а по њеном окончању предвиђено је саопштење.

Фотографије и кадрови са сједнице медијима ће бити достављени путем ветрансфер линка.