ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона14/08/2020

У ПОНЕДЈЕЉАК ОДЛУКА О МОДЕЛУ ОРГАНИЗАЦИЈЕ НАСТАВЕ

 

БАЊАЛУКА, 14. АВГУСТА /СРНА/ - Министарство просвјете и културе Републике Српске у понедјељак, 17. августа, предложиће Влади Републике Српске модел организације наставе у основним и средњим школама у школској 2020/2021. години, која би требало да почне 1. септембра, речено је Срни у овом министарству.

 

Опредјељење Министарства просвјете и културе и Републичког педагошког завода јесте да се настава за ученике основних и средњих школа организује у школским учионицама, али уз обавезно придржавање свих епидемолошких мјера које је прописао Институт за јавно здравство Републике Српске, истакли су у Министарству.

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је да је непосредни контакт између наставника и ученика, као и међу вршњацима, веома важан у сегменту социјализације ученика, али и у стицању знања уз примјену методике у самом процесу извођења наставе.

"Према нашим сазнањима, и земље из окружења, али и Европе, заговорају и примијениће модел враћања ученика у школске клупе уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мјера", нагласила је Тривићева.

Приједлог модела организације наставе у Републици Српској у школској 2020/2021. години, Министарство просвјете и културе је припремало у сарадњи са Републичким педагошким заводом, Министарством здравља и социјалне заштите Републике Српске и Институтом за јавно здравство Републике Српске.

Већи дио наставе у другом полугодишту школске 2019/2020. одвијао се по моделу наставе на даљину, због пандемије вируса корона.