ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/08/2020

ВИКЕНД У ЗНАКУ АУTО-TРКЕ

 

ВЛАСЕНИЦА, 14. АВГУСTА /СРНА/ - Брдска ауто-трка "Власеница 2020", која се бодује за шампионат БиХ и отворено првенство Републике Српске, биће одржана сутра и у недјељу 16. августа, најавио је секретар Ауто-мото друштва Власеница и један од организатора трке Милош Лакић.

 

"Tрка је требала бити одржана 18. и 19. јула, али с обзиром да је била лоша епидемиолошка ситуација на подручју општине одгодили смо је за неке боље дане, а сада сматрамо да може да се одржи уз мјере предострожности које је прописао Штаб за ванредне ситуације Републике Српске", рекао је Лакић Срни.

Он је истакао да је ово прва од три трке које ће се возити ове године и која "спашава" Шампионат Републике Српске и БиХ.

"Ми нисмо оптимисти што се тиче броја возила, не само због вируса него и због лоше материјалне ситуације возача. Биће их двадесетак и то су људи који раде из хобија који је јако скуп", рекао је Лакић.

Он је навео да је стаза на којој су возили највећи шампиони овог спорта дуга 5,7 километара, вози се на вијугавом дијелу магистралног пута М-9, старт је на 680 метара, а циљ на 1.004 метра надморске висине.

"Према календару такмичења Спортског Ауто-мото савеза Републике Српске и БиХАМК-а ове године за шампионат БиХ планиране су само три брдске ауто-трке: у Власеници, Лопарама и у Бањалуци", рекао је Лакић.

Организатори трке су републички Ауто-мото савез и Спортски Ауто-мото савез Републике Српске и Ауто-мото друштво Власеница. Генерални спонзор је "Дрина осигурање", а покровитељ трке општина Власеница.

Због одржавања трке биће забрањен саобраћај за сва возила на дионици магистралног пута Власеница - Хан Пијесак сутра од 12.00 до 15.00 часова и у недјељу од 10.30 до 14.00 часова.

За вријеме обуставе, саобраћај ће бити преусмјерен на алтернативне путне правце Власеница - Кладањ - Сарајево и Власеница - Кладањ - Оловске Луке - Петровићи - Невачка - Хан Пијесак - Соколац.