ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво22/09/2020

ХРАМ У ВУКШИЋ ПОЉУ ПРОСЛАВИО КРСНУ СЛАВУ

 

МИЛИЋИ, 22. СЕПTЕМБРА /СРНА/ - У Храму Светих богоотаца Јоакима и Ане у насељу Вукшић Поље у општини Милићи данас је служена литургија и обављено ломљење славског колача поводом обиљежавања крсне славе храма.

 

Литургију су у присуству бројних вјерника служили архимандрит Лука из манастира Карно код Сребренице, архијерејски намјесник сребреничко-подрињски Душан Спасојевић и милићки протонамјесник Душко Глигић.

Архијерејски намјесник Душан Спасојевић у молитви је навео да се Бог кроз немоћне и слабе појављује на овоме свијету, а не кроз охоле и силне. "Бог је то показао када су у питању Јоаким и Ана који су под старе дане добили дијете, Богородицу, коју данас помињемо у овом светом храму", рекао је Спасојевић.

Честитку поводом крсне славе Храма Светих богоотаца Јоакиме и Ане, свештенству и вјерницима упутио је Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом, који због обавеза није могао да присуствује овом значајном чину.

Наредне године за кума храма изабран је Љубоје Васиљевић.

Он је рекао Срни да је породичну традицију преузео од брата Данијела, који је садашњи кум храма и да је то за њега велика част.

Храм у Вукшић Пољу изграђен је 1939. године ктиторским прилозима мјештана Неђе и Милојке Цвјетковић, због чега је у народу тога краја познат и као "Неђина црква".