ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво22/09/2020

ДОГОВОРЕНА САРАДЊА СА МЕДИЦИНСКИМ ФАКУЛТЕТОМ У ФОЧИ

 

БИЈЕЉИНА, 22. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Болница "Свети врачеви" у Бијељини и Медицински факултет у Фочи озваничили су данас споразум о сарадњи којим је ова здравствена установа постала партнерска болница и наставна база факултета.

 

Вршилац дужности директора Болнице "Свети врачеви" Златко Максимовић рекао је новинарима да то у пракси значи да ће више студената Медицинског факултета боравити у бијељинској болници дужи период и проводити у њој већи дио специјализација.

"Инвестирање у науку и знање увијек се исплати", оцијенио је Максимовић и најавио већу посвећеност научно-истраживачким радовима и потписивање сличног споразума Болнице "Свети врачеви" и са Медицинским факултетом у Бањалуци.

Декан Медицинског факултета у Фочи Дејан Бокоњић рекао је након потписивања споразума да је ријеч о интензивирању сарадње са бијељинском болницом као једној од најважнијих партнерских установа у источном дијелу Републике Српске.

Он је навео да на Медицинском факултету у Фочи већ предаје неколико професора из бијељинске болнице, да желе да још младих стручњака из ове установе вежу за факултет, првенствено кроз менторство, као и да обезбиједе могућност боравка већег броја студената у овој болници.

Бокоњић је рекао новинарима да расте број студената, као и рејтинг Медицинског факултета у Фочи.