ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана22/09/2020

ПОПОВИЋ: СТВОРИТИ СВЕ ПРЕДУСЛОВЕ ЗА ИЗГРАДЊУ АЕРОДРОМА У ТРЕБИЊУ

 

БАЊАЛУКА, 22. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић рекао је да Српска треба са своје стране да створи све предусове како би Херцеговина што прије добила аеродром у Требињу.

 

Током скупштинске расправе о Приједлогу закона о посебном поступку експропријације ради изградње аеродрома у Требињу, Поповић је рекао да не стоји прича да ће Српска издвојити нека енормна средства за ову инвестицију.

Поповић је рекао да су у одређивању локације аеродрома у Требиње одлучивали стручњаци из области ваздушног саобраћаја Србије.

Посланик СНСД-а Валерина Лакић сматра да је изградња аеродрома у Требињу дугогодишњи сан грађана овог краја и да ће овај пројекат помоћи развоју туризма и свих других привредних грана у Херцеговини.

"Овај аеродром даће могућност за запослење многих радника", рекла је Лакићева и додала да је изградња аеродрома у Требињу од историјског значаја за привреду и становништво.

Шеф посланичког клуба СДС-а Миладин Станић сматра да је изградња аеродрома у Требињу "популистички пројекат који није реалан да се оствари", али да ће СДС подржати овај закон.

Станић је рекао да искрено жели да овај пројекат успије, али да је Херцеговини потребно "много животних пројеката" како би се становништво задржало на том подручју.

"У Херцеговини треба направити путеве и ојачати привреду који ће доносити приходе", истакао је Станић.

Посланик СДС-а Небојша Вукановић сматра да је нереално да се реализује пројекат изградње аеродрома у Требињу, јер Херцеговини недостају путеви, привреда и други важни инфраструктурни пројекти.

"То што вама предсједник Србије Александар Вучић води кампању, нека му служи на част. Доста је више Вучићеве прљаве кампање у вашу корист", рекао је Вукановић.

Он је навео да Вучићa не воли народ у Републици Српској.

Народна скупштна Републике Српске размотрила је Приједлог закона о посебном поступку експропријације ради изградње аеродрома у Требињу. /наставиће се/мис/бој