ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво22/09/2020

ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД ОБИЉЕЖИО КРСНУ СЛАВУ

 

БИЈЕЉИНА, 22. СЕПТЕМБРА /СРНА/- Запослени у бијељинском Центру за социјални рад први пут су у новом објекту обиљежили крсну славу – Свете праведне Јоакима и Ану, а директор Центра Милорад Софренић поручио је да ће се ова установа и даље трудити да унапређује услуге и помогне што већем броју корисника.

 

"У априлу смо почели рад у новим просторијама, што значи да су и услуге које пружамо корисницима сада квалитетније, канцеларије за рад запослених изграђене су у складу са највишим стандардима и сада много растерећеније можемо да рјешавамо веома деликатне проблеме породично-правне заштите", поручио је Софренић.

Према његовим ријечима, посебно треба истаћи изградњу Дневног центра за дјецу са посебним потребама, који би током октобра требао да почне са радом.

"Изградња и опремање Дневног центра коштали су 650.000 КМ и за ове потребе ћемо морати додатно да запослимо раднике, као што су специјални педагози, специјални васпитачи и дефектолози", рекао је Софренић и додао да ће у Центар дневно долазити од 40 до 60 дјеце.

Површина нове зграде Центра за социјални рад је 2.500 метара квадратних и налази се поред Градског парка, у Улици потпоручника Смајића.

У згради, чија је изградња коштала 3,1 милион КМ, осим канцеларија Центра налазиће се и друге институције - Савез општина и градова и Дирекција за изградњу и развој града, наводи се у саопштењу Градске управе.