ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво22/09/2020

САРАДЊА ЛОКАЛНИХ И РЕПУБЛИЧКИХ ИНСТИТУЦИЈА - КЉУЧ НАПРЕТКА

 

ДОБОЈ, 22. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Добоју да се овом граду, уз помоћ институција Српске, реализују значајни инфраструктурни пројекти, што је од изузетне важности за побољшање живота становника.

 

"Задовољство је када видим да заједнички реализујемо важне пројекте, а један од њих је и изградња спортске дворане", рекла је Цвијановићева новинарима након што је посјетила градилиште спортске дворане.

Она је истакла да без сарадње локалних и републичких власти нема напретка за локалне заједнице.

"Добој је одлично искористио своју шансу. Овдје се води рачуна о развоју градске територије, а не само урбаног дијела, што је од изузетног значаја", додала је Цвијановићева.

Она је навела да су у Добоју реализовани важни инфраструктурни пројекти од изградње саобраћајница до школских објеката, те да ће тако бити и у наредном периоду.

"Институције Републике Српске ће увијек бити на располагању овом граду, али и осталим локалним заједницама у Српској. Драго ми је што је евидентан развој Добоја који је једно од највећих градилишта у Српској", рекла је Цвијановићева.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић нагласио је да се овај град успјешно развија захваљујући институцијама Српске.

"Доказ за ово јесте и реализација инфраструктурних пројеката, а један од њих је и изградња спортске дворане која би требало да буде завршена наредне године, а радови теку планираном динамиком", рекао је Јеринић.

Он је напоменуо да ће Добој наставити са реализацијом важних пројеката.

"У свему имамо помоћ институција Републике Српске, предсједника Српске Жељке Цвијановић и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика", рекао је Јеринић.

Он каже да је поносан што је Добој највеће градилиште у Српској.