ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво22/09/2020

ПРОЈЕКАТ У ДОБОЈУ ПРИМЈЕР ОСТАЛИМ ЛОКАЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА

 

ДОБОЈ, 22. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Добоју да је пројекат додјеле станова младим брачим паровима у овом граду изузетно квалитетан и да може бити примјер осталим локалним заједницама, а циљ му је останак младих људи и развој породице.

 

"Овај пројекат је сјајан јер подржава младе брачне парове, односно развој породице. Пројекат је допуна републичког пројекта субвенционисања камате младим брачим паровима који желе да обезбједе прву стамбену једницу", рекла је Цвијановићева новинарима након што је са градоначелником Добоја Борисом Јеринићем уручила кључеве станова за 13 младих брачних парова.

Она је истакла да се овим пројектом желе стимулисати млади брачни парови како би остали на овим просторима.

"Ово је велика шанса за парове који желе да живе у свом граду и својој Републици Српској", рекла је Цвијановићева и најавила да ће у Српској бити настављена реализација сличних пројеката.

Она је пожељела срећу младим брачним паровима који су данас добили кључеве станова.

Јеринић је рекао да је предвиђено да буде додјељено 100 становау Добоју, а да је до сада кључеве станова добио 31 млади брачни пар.

"Радује што смо у Скупштини града Добоја донијели одлуку да након рођења трећег дјетета град буде избрисан из власништва станова. Ово је добра порука да млади брачни парови остану у нашем граду", рекао је Јеринић.

Он је подсјетио да град пројекат реализује уз подршку институција Републике Српске, предсједника Српске Ћељке Цвијановић и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Брачни пар Ристић захвалио је на могућности да добије прву стамбену једницу.

Они су навели да су се из иностранства вратили у Добој како би развијали породицу и као медицински радници помогли развој друштва.