ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура24/09/2020

У СУБОТУ КОНЦЕРТ НА ОТВОРЕНОМ - "РОК ОПЕРА" СПОЈ РОКЕНРОЛА И КЛАСИЧНЕ МУЗИКЕ

 

НОВИ САД, 24. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Опера Српског народног позоришта /СНП/ и новосадски "Биг бенд оркестар" приредиће у суботу, 26. септембра, у Новом Саду јединствен концерт "Рок опера", на коме ће више од 50 врсних музичара и солиста извести 22 антологијска хита најпознатијих свјетских рок група.

 

Како је најављено из СНП-а, концерт "Рок опера" биће одржан на отвореном простору Новосадског сајма и трајаће 120 минута.

Музичарима који свирањем и пјевањем чувених рок хитова од седамдесетих година прошлог вијека наовамо, спајају класичну рок музику и гвоздену оперу дириговаће Федор Вртачник.

"Концепт `Рок опере` подједнако је приступачан свим генерацијама, посебно оним које желе да се отргну од наметнутих мерила. Током овог пројекта поставили смо нове стандарде израде музичких аранжмана, интерпретација и самог музицирања, јер смо изашли из позоришних и акустичних сала", рекао је Вртачник, поводом предстојећег концерта.

Директор Опере СНП-а Александар Станков истакао је да се концертом одражава дух аутора и једне славне епохе рок музике, у којој су позната имена ушла у рокенрол кућу славних.

"То није репертоар који очекујете да уме извести Опера или читав хор и оркестар. И, баш је у томе наша предност. Чини ми се да смо у периоду који је за нама итекако показали да слушамо сопствену публику, као и да покушавамо ми доћи до ње, а не она до нас", објаснио је Станков смисао одржавања "Рок опере".

Оливера Ћирковић, директорка маркетинга компаније "Универекспорт", која је подржала "Рок оперу" нагласила је да је јединствена прилика бити дио таквог културног спектакла.

Аутор свих музичких аранжмана чувених рок хитова је диригенте Федор Вртачник, а као вокални солисти наступиће Данка Адамов, Драгана Келер, Зоран Шандоров, Матиа Заната, Никола Мијић, као и чланови Хора Опере СНП-а.

Музичари ће изводити пјесме рок група "Лед Цепелин", "Дип Парпл", "Квин", "Битлси", "Пинк Флојд", "Ван Халена", "Дорс", "Европа", Тине Тарнер, као и других свјетских група и соло пјевача.

Карте за концерт су у продаји на билетарници СНП-а.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: