ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика24/09/2020

КАВАЛЕК: КОНСТРУКТИВНИМ ДИЈАЛОГОМ ДО ФЕР ИЗБОРА

 

САРАЈЕВО, 24. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Кетлин Кавалек изјавила је, након дводневне посјете Мостару и Стоцу, да је неопходан континуиран и конструктиван дијалог током кампање и након локалних избора, укључујући и напоре усмјерене ка спречавању изборних превара.

 

Она је током посјете разговарала са представницима појединих странака и невладиних организација, те изразила задовољство због међустраначког дијалога у вези са организацијом избора у Мостару и најавила континуирану подршку Мисије одржавању избора у том граду, саопштено је из ОЕБС-а.

"Драго ми је што је у току међустраначки дијалог у вези са организацијом избора у Мостару, те да ће грађани Мостара коначно имати прилику да остваре своје демократско право", истакла је Кавалекова.

Она је током посјете разговарала и о међурелигијским односима на локалном нивоу са мостарско-дувањским бискупом и апостолским управником требињско-мрканским Петром Палићем, мостарским муфтијом Салемом Дедовићем, предсједником меџлиса Исламске заједнице у Стоцу Орханом Тиквешом.

"Свјесна сам чињенице да је 2020. година осјетљива с обзиром на предстојеће локалне изборе, како у Мостару, гдје су били онемогућени, тако и у Стоцу, гдје је било проблема на претходним локалним изборима, али позивам све лидере заједница, у које спадају и вјерски лидери, да промовишу конструктиван дијалог и усмјере напоре у креирање политике која рјешава стварне свакодневне проблеме грађана", поручила је Кавалекова.