ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика24/09/2020

ЂУКАНОВИЋ ЧЕСТИТАО БЕЧИЋУ

 

ПОДГОРИЦА, 24. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић честитао је Алекси Бечићу избор за предсједника Скупштине Црне Горе и пожелио му успјех у обављању те одговорне дужности, на добро државе и свих њених грађана.

 

Ђукановић је изразио увјерење да ће и у новим политичким околностима, у складу са уставним овлашћењима, сви обезбиједити максималну посвећеност економском и демократском развоју земље, као и даљој изградњи црногорског грађанског мултиетничког друштва.

"Споразум који сте недавно потписали са коалиционим партнерима, којим се афирмише европски и евроатлантски пут Црне Горе, гарантује поштовање преузетих међународних обавеза и изражава спремност за наставак реформи и брже усвајање европских стандарда, потврђује исправност добро одабраног и трасираног стратешког курса наше државе", навео је Ђукановић.

Алекса Бечић, лидер једне од три коалиције које су побиједиле на изборима у Црној Гори 30. августа, изабран је јуче на конститутивној сједници за предсједника Скупштине Црне Горе, док је Здравко Кривокапић предложен за мандатара за састав нове црногорске владе.