ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика24/09/2020

НЕОСНОВАНЕ ОПТУЖБЕ ПРОТИВ ВИШКОВИЋА - УДАР НА СРПСКУ

 

БАЊАЛУКА, 24. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Оптужбе на рачун премијера Републике Српске Радована Вишковића за наводни ратни злочини у Сребреници удар су на Републику Српску, изјавио је министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Душко Милуновић.

 

"Лажним изјавама заштићених свједока покушава се унијети страх. Република Српска мора преиспитати улогу правосудних институција на нивоу БиХ, јер за бројне злочине над Србима нико није одговарао", рекао је Милуновић за Радио Републике Српске.

Он истиче да се сада, без икаквих доказа, оптужује премијер Вишковић, а крајњи циљ је урушавање институција Републике Српске и стварање таквог амбијента да се сви осјећамо несигурно.

"То неће успјети овај путу! Република Српска мора да испита и преиспита улогу правосудни институција у БиХ и постави питање - коме су оне битне и коме требају? Мени на оваква начин не требају као Србину који живи у Републици Српској", нагласио је Милуновић.

Он је поновио да правосуђе БиХ има селективан приступ када је ријеч о суђењима за ратне злочине јер је командна одговорност увијек резервисана за Србе, те упитао колико је Бошњака одговарало за покољ на Озрену или оно што су чинили у Виској Крајини и Сарајеву.