ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво25/09/2020

ДО КРАЈА ГОДИНЕ ФОРМИРАТИ КОМИСИЈУ ЗА КООРДИНАЦИЈУ ПИТАЊА МЛАДИХ

 

САРАЈЕВО, 25. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Министар цивилних послова у Савјету министара Анкица Гудељевић нагласила је у разговору са делегацијама савјета младих из Републике Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/ да жели на сваки расположив начин помоћи младима у БиХ, те да ће уложити све напоре да комисија за координацију питања младих БиХ буде формирана до краја године.

 

Састанку у Сарајеву присуствовали су представници Омладинског савјета Републике Српске Младен Пјевчевић, те Савјета младих ФБиХ Никола Кандић и Јасмина Бањалучкић, саопштено је данас из Министарства цивилних послова.

Они су разговарали са Гудељевићевом о поновном покретању рада ове комисије, након три године, јачању институционалне подршке младима и омладинском сектору у БиХ као и о међународним споразумима и обвезама које је БиХ преузела на себе када је у питању омладински сектор.

На јучерашњем састанку је договорено покретање заједничких активности, како би се у четири кантона у којима не постоје, формирали савјети младих и укључили у рад Савјета младих ФБиХ.