ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет25/09/2020

МРАЧНИ ПЛАНОВИ НАЦИСТА ЗА ЗАТИРАЊЕ СЛОВЕНА, ПОСЕБНО РУСА

 

МОСКВА, 25. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Нацистички вођа Адолф Хитлер намјеравао је да потпуно разори Москву, Лењинград /данашњи Санкт Петербург/ и Кијев, а да становништво истријеби како би спријечио настанак било каквог отпора.

 

Нацисти су планирали да потпуно потопе Москву након што отворе брану канала Москва-Волга, наводи "Руска ријеч", позивајући се на свједоке и документе из Другог свјетског рата.

Хитлер је намјеравао да Совјетски Савез претвори у низ комесаријата Трећег рајха, чиме би побиједио Црвену армију.

Зигфрид Каше, њемачки амбасадор у фашистичкој Независној Држави Хрватској, именован је за будућег рајхскомесара за подручја која би обухватала сјеверну и централну Русију, све до Урала.

Каше је до краја рата чекао тренутак у којем би њемачки тенкови ушли у Кремљ, што се никада није догодило. Погубљен је 7. јуна 1947. године, након што је у Југославији осуђен за ратне злочине.

Хитлерови планови за уништење Совјетског Савеза и Русије личе на ноћну мору, наводи се у тексту.

Фирер је намјеравао да са Крима, заједно са великим залеђем на сјеверу, буду "деложирани" сви становници.

Осим тога, балтичке државе, "колонија Волге" и округ Баку /као војна концесија/ такође би припали Рајху.

Волф-Хајнрих фон Хелдорф, генерал СС-а и шеф берлинске полиције који је постао богат тако што је изнуђивао имовину Јеврејима средином тридесетих година 20. вијека, био је задужен за поробљавање и протјеривање становника Јарославља.

Нацисти су претпостављали да Совјетски Савез не би био у потпуности поражен војним средствима, чак и након освајања пријестонице и великих градова, па су планирали да створе "границу" на "А-А линији" /Архангелск и Астрахан/.

То би значило да би Совјетски Савез изгубио 86 одсто нафтних ресурса.

Хитлер је намјеравао да на новој граници са "остатком Русије" изгради стотине бункера.

За уништење Москве током операције "Tајфун" био је задужен Ото Скорцени, "најопаснији човјек у Европи", специјалиста за посебне операције који ће 1943. године ослободити Бенита Мусолинија из заробљеништва на планини Гран Сасо. Он је требао да надгледа постављање динамита на кључним мјестима.

Нацисти су планирали да, након освајања европског дијела СССР-а, азијски дио претворе у низ "безазлених сељачких република".

У будућности, освојене територије у Русији, Украјини и другим дијеловима СССР-а, требало је да колонизују њемачки досељеници или локалне мањине.

Хитлер је наредио да се више никада не допусти /рачунајући и на своје насљеднике/ стварање икакве руске државе источно од "А-А линије".

Није се догодило ништа од тога.

Ратна машинерија Адолфа Хитлера заказала је у борби против Словена, које је толико презирао и сматрао "подљудима", наводи "Руска ријеч".