ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво26/09/2020

ПОЧИЊЕ ГОДИШЊИ РЕМОНT TЕРМОЕЛЕКTРАНЕ

 

ДОБОЈ, 26. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Tермоелектрана "Станари" данас почиње редовни годишњи ремонт који ће трајати 30 дана, најављено је из компаније ЕФТ - Рудник и Термоелектрана "Станари".

 

Из ове компаније наводе да су планирани велики радови, првенствено на котловском постројењу, ради повећања поузданости и расположивости термоелектране у наредном периоду.

"Ремонт ће се обављати у сложенијим условима у односу на раније године због епидемије вируса корона, али ће ЕФT- Рудник и Tермоелектрана предузети низ превентивних мјера с циљем заштите здравља, како сопствених, тако и више од 300 радника из 10 извођачких компанија", истиче се у саопштењу.

Планом пословања за ову годину, компанија ЕФT - Рудник и Tермоелектрана Станари предвидјела је три застоја Tермоелектране. Превентивни застоји реализовани су у фебруару и јуну у трајању од по 10 дана и урађен је преглед и сервис дијела котловског и турбинског постројења, као и дијела помоћних система.

ЕФT- Рудник и Tермоелектрана Станари је од почетка године произвео 1.560.540 мегаватчасова електричне енергије и 1.930.000 тона угља, наводи се у саопштењу.