ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима26/09/2020

ОПРЕЗНО У САОБРАЋАЈУ - МОКРИ КОЛОВОЗИ

 

БАЊАЛУКА, 26. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - У Републици Српској и Федерацији БиХ вози се по мокрим коловозима због кише која је падала протекле ноћи, а магла смањује видљивост на дионицама у котлинама и поред ријека, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

 

Возачима се скреће пажња да буду опрезни на путевима који пролазе кроз усјеке и поред камених косина због повећане опасности од одрона.

На путевима на којима се изводе санациони радови обавезно је поштивање привремене сигнализације која регулише саобраћај.

Радови су актуелни на ауто-путу Бањалука-Градишка, магистралним путним правцима Љубиње-Требиње, на подручју Бањалуке, Каракај-Дрињача, Шековићи-Доње Цапарде, Дрињача-Милићи-Власеница, Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трновао, на подручју Прњавора, Бањалуке, Брода, Власенице, Приједора, Котор Вароша, Добоја, као и на магистралном путу Модрича-Добој.

Успорено се саобраћа и на регионалним путним правцима Тедин Хан-Криж /граница Републике Српске и ФБиХ/, Укрина-Клупе у мјесту Шњеготина, Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика и Укрина-Горња Вијака.

На подручју ФБиХ се свакодневно од 23.00 до 8.00 часова на релацији Дољани-Житомислићи-Буна-Драчевице-Подвележје креће вангабаритни превоз, а возачима се препоручује да буду опрезни и поштују упутства лица из пратње.

На магистралном путу Прозор-Јабланица саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила масе изнад седам и по тона, са изузетком аутобуса, усмјеравају на алтернативне правце Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Обустава саобраћаја на снази је и у тунелу Винац на путу Јајце-Доњи Вакуф, а возила на овој дионици саобраћају обилазницом око тунела.

Због радова на мосту у мјесту Рељево /Јошаница-Рајловац/, као и на мосту преко ријеке Дрине у Горажду саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Успорено се због радова саобраћа и дионицама Јабланица-Мостар /мост Бегића и Беговића/, Витез-Травник /Била/, Тарчин-Коњиц код мјеста Зукићи, Пелагићево-Сребреник-Шићки Брод, Маглај-Добој /Мравићи/ и Ливно-Каменско.

Када је ријеч о граничним прелазима, задржавања нису дужа од 30 минута.