ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија27/09/2020

ШТЕТА ЋЕ БИТИ МАЊА ОД ПРЕДВИЂЕНЕ

 

БАЊАЛУКА, 27. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Директор Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић изјавила је данас да ће до краја године бити евидентни губици у туризму због пандемије вируса корона, али ће та штета бити много мања него што је раније предвиђена.

 

"Тачне бројке имаћемо на крају године. Губитака ће бити, али неће бити онако страшни какве смо предвиђали с обзиром на затвореност граница, на транспорт који је погођен пандемијом, о чему говори и примјер да је у једном дану отказано два милиона летова", рекла је Јовановићева новинарима у Бањалуци.

Она је нагласила да се систем ваучера показао као јако добра мјера у субвенционисању домаћих путовања, те додала да ће се тражити продужење периода важења ваучера, као и да се сваке наредне године врши емисија одређеног броја истих.

"Ваучери који су издати на приједлог предсједника Републике /Жељке Цвијановић/ и Владе Српске омогућили су и становницима Српске да упознају колико овде има чаробних дестинација, а њима се успјело и смањити отпуштања радника", навела је Јовановићева.