ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Српска памти27/09/2020

СЛУЖЕН ПОМЕН ВОЈВОДИ НЕДЕЉКУ ВИДАКОВИЋУ

 

TРЕБИЊЕ, 27. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Команданту Бобанске чете Требињске бригаде војводи Недељку Видаковићу данас је у Требињу служен помен поводом 26 година од његове погибије.

 

Војвода Недељко Видаковић погинуо је на Крстовдан, 27. септембра 1994. године, на Борцима код Коњица.

Од исте гранате смртно су страдали и његови саборци Драган Слијепчевић и Љубиша Поповић, а тешко је рањен најмлађи припадник ове јединице Александар Маслеша, који је од посљедица рањавања преминуо у јануару наредне године.

Делегације града Требиња, градске Борачке организације и некадашњи саборци из Бобанске чете положили су цвијеће на споменик војводи Видаковићу.

Војводин саборац Драган Ристић присјетио се свог командата те истакао како је увијек био међу првима и увијек стизао гдје год је требало.

"Увијек је био честит - и као човјек и као борац. Никада се није десило да цивили и нејач гину од нас, а било је борби жестоких – поготову што је наш рејон одбране био веома широк", рекао је Ристић.

Он је напоменуо да се на овај дан сваке године присјећају свог команданта и ратних другова који су са њим погинули у истом рову, али и одају пошту свим борцима Војске Републике Српске који су положили животе у одбрамбено-отаџбинском рату.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић поручио је да ће град Требиње увијек чувати успомену на оне који су положили своје животе да би се данас живјело у слободи.

"Наш циљ у наредном периоду ће бити да обиљежавамо ове датуме и да некадашњим борцима помажемо колико год је то могуће. Исто тако, очекујемо да се и они укључе како би нам презентовали шта би било добро да се уради", рекао је Ћурић.

Он је додао да је већ договорено да незапослени демобилисани борци примају надокнаду, истичући да је то добар примјер из Tребиња.

Бобанска чета Требињске бригаде Војске Републике Српске бројала је око 120 припадника, а током одбрамбено-отаџбинског рата погинула су 23 борца.