ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона28/09/2020

ПРЕДАВАЊЕ О УНАПРЕЂЕЊУ РАДА У УСЛОВИМА КОВИДА

 

БИЈЕЉИНА, 28. СЕПTЕМБРА /СРНА/ - Експертски тим београдске консултантске куће "Алагес" /Allages/ одржао је у бијељинској Болници "Свети Врачеви" предавање о теми "Како унаприједити рад болнице у условима ковида кроз увођење стандарда и система менаџмента у специфичним условима", саопштено је из ове здравствене установе.

 

Љекар Милош Јелић говорио је о "Системима менаџмента за квалитет услуга и изврсности", а доктор Северин Ракић је одржао предавање о теми "Спречавање и сузбијање инфекција повезаних са пружањем услуга с циљем унапређења квалитета и сигурности услуга у болници", док је економиста Tатјана Нешић говорила о "Захтјевима за квалитет и компетентност за медицинске лабораторије".

Циљ предавања је да се менаџери свих нивоа Болнице "Свети Врачеви" упознају о кључним стандардима и прописима у вријеме пандемије који ће им, како је речено на предавању, служити као алат за проактивно дјеловање у кризним ситуацијама.

"У условима неизвјесности главно је овладати стандардима и пронаћи лидере који могу водити било коју организацију када су ствари неизвјесне", један је од
закључака предавања.

Оцијенивши веома значајним долазак стручњака из ове области, вршилац
дужности директора Болнице Златко Максимовић истакао је да пандемију ковида 19 не види као кризу.

"Видим је као прилику да се унаприједи рад Болнице и подигне на виши ниво на којем ћемо, прије свих, бити спремна да одговоримо изазовима савременог доба", изјавио је Максимовић.