ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона29/09/2020

МОРАЈУ СЕ ПОШТОВАТИ ЕПИДЕМИОЛОШКЕ МЈЕРЕ

 

БАЊАЛУКА, 29. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је на Европском самиту у Салцбургу да постоји још много непознаница о вирусу корона, те да и даље неопходан опрез и поштовање епидемиолошких мјера.

 

Шеранић је истакао да је у пандемији вируса корона изузетно важна комуникација са грађанима, јер су они ти који су морали да разумију епидемиолошке мјере и да их спроводе.

"Епидемиолошко прилагођавање је изузетно важно и како ће људи разумјети поруке. Осјећај несигурности и страха су очекивана реакција на пандемију, а информацијама које дајемо ми покушавамо да људима објаснимо научне чињенице и да на основу тога они својим понашањем заштите своје здравље", рекао је Шеранић учествујући на панелу "Медицинска истраживања и пандемија".

Када је у питању међународна координација, Шеранић је рекао да је задатак институција и здравствене струке био да приједлоге Свјетске здравствене организације претвори у препоруке и мјере, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите Српске.

"Те информације су нам потребне да видимо са каквим се проблемима суочавамо и врло је важно пренијети људима адекватне, стручне и научно утемељене чињенице. Ми то у Републици Српској радимо, нарочито очекујући сезону грипа, гдје морамо људима пренијети поруке како би требали да се понашамо у наредним мјесецима", рекао је Шеранић.