ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана29/09/2020

ЦВИЈАНОВИЋ И ШНОЛ О ЈАЧАЊУ САРАДЊЕ СРПСКЕ И ПОКРАЈИНЕ САЛЦБУРГ

 

БАЊАЛУКА, 29. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је са чланом Владе аустријске покрајине Салцбург Штефаном Шнолом о јачању институционалних и привредних веза између Српске и ове аустријске покрајине, као и о могућностима сарадње и преноса знања у области инфраструктуре, саобраћаја и нових технологија.

 

Саговорници су током сусрета у Салцбургу оцијенили да бројна српска заједница која живи у покрајини Салцбург, али и широм Аустрије, представља важну подршку у јачању добрих односа на пословном и институционалном плану.

Шнол, који је у Влади аустријске покрајине Салцбург задужен за области саобраћаја, инфраструктуре и спорта, истакао је да постоји добра основа за оснаживање веза између покрајине Салцбург и Републике Српске.

Током сусрета је било ријечи о актуелним политичким и економским темама у Републици Српској, БиХ и региону, са посебним освртом на друштвене и економске посљедице пандемије вируса корона.

Цвијановићева је исткла да је задовољна начином на који су се институције Српске суочиле са изазовима пандемије.

Она је навела да су у Републици Српској, поред заштите здравља грађана, приоритети опоравак привредних активности, очување радних мјеста и динамике друштвеног живота, саопштено је из кабинета предсједника Републике.

Састанку су присуствовали министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић и шеф Представништва Републике Српске у Аустрији Младен Филиповић.