ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Занимљивости29/09/2020

ПОТРАГА ЗА КЕНГУРОМ КОЈИ СЛОБОДНО ЖИВИ У СЕМБЕРИЈИ

 

БИЈЕЉИНА, 29. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Кенгура који већ мјесец дана слободно живи у природи Семберије мјештани свакодневно виђају у њивама под кукурузом и шуми поред ријеке Дрине, али му не успијевају прићи и безбједно га вратити власницима на туристичку локацију "Ранч Танасић".

 

Власник ранча Никола Танасић рекао је Срни да му људи свакодневно јављају да су видјели одбјеглог љубимца, кенгура чије је име Коки Кол, али је то увијек накратко, прије него што умакне у високе кукурузе или шуму.

"Данас га је видио возач камиона, бар знам да је жив и да се још креће у окружењу, у кругу око пет километара од ранча", каже Танасић.

Он наводи да су га звали и ловци и нудили му пушку са стрелицама за успављивање, али да је кенгура тешко пронаћи у природи и прићи му, па се власник највише нада у јесен и нестанак вегетације када ће необични станар Семберије бити видљивији и можда приморан да храну потражи на оближњим имањима.

"Највећа ми је нада да ће ући у неко двориште или шупу, па ће га тако ухватити и затворити", рекао је Танасић.

Према његовим ријечима, кенгур је висок око 80 центиметара и тежак око 40 килограма, а на ранчу Танасића живио је као љубимац, уз срне, нојеве, зечеве, паунове и фазане, коње и магарце.