ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво30/09/2020

ДВОДНЕВНА СЈЕДНИЦА У НОВОИЗГРАЂЕНОЈ ЗГРАДИ У ТРЕБИЊУ

 

САРАЈЕВО, 30. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Дводневна сједница Високог судског и тужилачког савјета Бих /ВСТС/ одржава се данас и сутра у новоотвореној згради Палате правде у Требињу у којој су обезбијеђени сви услови за пуну функционалност.

 

Зграда, која је отворена почетком септембра, располаже модерним архивским простором, просторијама за задржавање притворених особа, двије велике модерно опремљене суднице, просторијама за судску полицију, адвокате, подршку свједоцима, библиотеком, те неопходном техничком и информатичком опремом, саопштено је из ВСТС БиХ.

На овај начин ријешен је проблем недостатка просторних капацитета и обезбијеђена пуна функционалност рада Окружног и Основног суда у Требињу, као и Окружног јавног тужилаштва који су смјештени у новоизграђеној згради.

На овај начин су створене претпоставке за ефикасан рад носилаца правосудних функција и судског особља, с циљем пружања вишег нивоа услуга, те олакшавања приступа грађанима и грађанкама, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се наводи да је ВСТС изградњу подржао кроз припрему и израду пројектне документације, кроз Пројекат унапређења ефикасности правосуђа који је ВСТС БиХ спровео уз финансијску подршку Владе Шведске.

Средства за изградњу Палате правде издвојила је Делегација ЕУ у БиХ у оквиру програма претприступне помоћи /ИПА/.

Уз ангажман ВСТС и подршку Владе Шведске, пројекти изградње или обнове правосудних институција реализовани су и у Љубушком, Источном Сарајеву, Тузли и Фочи, Бихаћу, Бањалуци, Добоју, Жепчу, Сарајеву, Мркоњић Граду, Прњавору и Бијељини, саопштено је из ВСТС.