ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија30/09/2020

ЗАВРШЕНА САОБРАЋАЈНИЦА И САВРЕМЕНА ШЕТАЛИШНА СТАЗА

 

TРЕБИЊЕ, 30. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - У Требињу је данас завршено асфалтирање саобраћајнице у дужини од 450 метара, чија је вриједност око 160.000 КМ, у оквиру пројекта уређења Ћатовића крака који финансира предузеће "Хидроелектране на Tребишњици" /ХЕT/, рекао је новинарима директор ХЕT-а Гордан Мишељић.

 

Мишељић је навео да је урађена и шеталишна стаза, дио расвјете, те ријешен проблем одвођења оборинских вода и фекалне канализације.

Он је додао да је изграђен парапетни зид, па становништво овог дијела Tребиња неће више имати проблем са великим водама.

Мишељић је рекао новинарима да је урађен мостић који спаја острвце које се налази у Tребишњици са овом саобраћајницом, истичући да овај пројекат има велики значај.

"Добијамо једну грађевинску локацију на овом острву, затим повећавамо пропусну моћ Tребишњице на неких 60 метара кубних у секунди и савремену шеталишну стазу дугу 1.100 метара", истакао је Мишељић.

Он је додао да ће цјелокупан пројекат уређења Ћатовића крака, чија је вриједност 2,15 милиона КМ без ПДВ-а, бити завршен у наредних мјесец или два дана.

"Остало је да извођач радова угради хидромашинску опрему која је већ наручена, затварач који ће регулисати количину воде која улази у крак и да озелени површине са десне низводне стране крака", објаснио је Мишељић.

Градоначелник Tребиња Мирко Ћурић оцијенио је да је ово значајна инвестиција за Tребиње и предузеће "Хидроелектране не Tребишњици".

"Када се све заврши, дужина стазе биће 1.100 метара, што је значајно за људе у Tребињу, али и за туристе. Ово је шеталиште које ће сигурно бити на понос свих нас", рекао је Ћурић.

Мјештанин насеља Растоци у Tребињу Михајло Ђурица рекао је да их је уређење ове саобраћајнице спасило сталне муке са водама, поплавама и прашине.

"Од најнеусловније, постали смо најатрактивнија улица у граду. Посао је одрађен одлично, пресрећни смо", рекао је новинарима Ђурица и захвалио граду Tребињу, "Електропривреди Републике Српске", ХЕT-у и предузећу "Херцеговина путеви".