ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика30/09/2020

СТАНОВНИЦИ ПЕЛАГИЋЕВА ДА СЕ ЛИЈЕЧЕ У БРЧКОМ УМЈЕСТО У БИЈЕЉИНИ

 

ПЕЛАГИЋЕВО, 30. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио је вечерас да је ова странка направила стратегију рјешавања проблема становника Пелагићева, а да је приоритет омогућавање лијечења становницима ове општине у Брчком, јер се иначе лијече у Бијељини, иако им је географски дистрикт много ближи.

 

"На нашу срећу директор Болнице Брчко је из Уједињене Српске, па смо га довели на састанак и разговарали смо са мојим колегом у Бањалуци и надлежнима у Бијељини. Наћи ћемо неки модус како да овдје све буде брже, успјешније и проходније", рекао је Стевандић новинарима након отварања канцеларије Општинског одбора ове странке у Пелагићеву.

Стевандић је додао да је у цијелој Републици Српској недовољно осмишљен рурални развој, те да ће страначки тим за развој, уз помоћ стручњака из Европске комисије, осмислити стратегију која ће показати да ли ће фокус у Пелагићеву бити на пластеничкој производњи и укрупњавању парцела.

"Врло брзо ће се успјешност локалних заједница мјерити по томе колико је ту младих људи остало, започело властити посао и то је оно што Уједињена Српска жели да наметне као будућу политику развоја у цијелој Републици Српској", навео је Стевандић.

Он је додао да је ова странка фактор стабилизације у Пелагићеву, да је против тога да се у пограничним дијеловима са Федерацијом направи "политичка мржња" и да избори нису борба на живот и смрт, већ договор ко ће у наредне четири године бити носилац развоја и одговорности у Скупштини општине Пелагићево.

"Што се нас тиче, имамо добар програм, одличну листу и сарадњу са колегама из Социјалистичке партије и СНСД-а, коалицијом која има два кандидата за начелника општине и надам се да ћемо пресудити на најбољи начин за општину Пелагићево", навео је Стевандић.

Он је истакао да је Општински одбор Уједињене Српске у Пелагићеву најбољи примјер најбржег формирања одбора и листе кандидата за предстојеће локалне изборе, по чему држи рекорд, не само у Републици Српској, него и у БиХ.

Предсједник Одбора Уједињене Српске у Пелагићеву Божо Радић рекао је да је предсједника странке упознао са недостацима и предностима општине, те да што прије треба омогућити грађанима Пелагићева боље здравствене услуге и лијечење у дистрикту због близине болнице и Дома здравља.