ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана08/10/2020

УСВОЈЕНА ИНФОРМАЦИЈА О РЈЕШАВАЊУ СТАМБЕНИХ ПИТАЊА ИЗБЈЕГЛИЦА

 

БАЊАЛУКА, 8. ОКТОБРА /СРНА/ - Влада Републике Српске усвојила је Информацију о реализацији заједничких пројеката рјешавања стамбених питања избјеглица, расељених лица и повратника чија је вриједност 115.600.000 КМ.

 

"Овим пројектима планирано је да се индивидуалном стамбеном изградњом и изградњом станова у стамбеним зградама на подручју Републике Српске и Федерације БиХ из категорија расељених лица, избјеглица и повратника укупно збрине 3.144 породица, а до сада је збринуто 1.316 породица. Преосталих 1.828 породица планирано је да буде збринуто до краја 2022. године, до када је предвиђено и трајање заједничких пројеката“, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе Српске.

Републички секретаријат за расељена лица и миграције у оквиру редовних активности у сарадњи са Министарством за људска права и избјеглице БиХ, Фондом за повратак и локалним заједницама реализује заједничке пројекте у циљу рјешавања стамбених питања расељених лица, избјеглица и повратника.

Наведена активност одвија се посредством четири заједничка пројекта који се финансирају донаторским и кредитним средствима, а то су Регионални програм стамбеног збрињавања, Пројекат затварања колективних центара и алтернативних смјештаја путем осигурања јавних стамбених рјешења, Пројекат реконструкције стамбеног фонда /Саудијски развојни фонд/ и Пројекат реконструкције стамбеног фонда - ОПЕЦ /Фонд за међународни развој/.