ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана15/10/2020

ДОДИК: У СВАКОМ ГРАДУ И ОПШТИНИ ОБЈЕКАТ НАЗВАН ПО СРБИЈИ

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 15. ОКТОБРА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је вечерас у Источном Новом Сарајеву да је новоизграђени Трг Републике Србије резултат иницијативе коју је подржао предсједник Србије Александар Вучић да се у сваком граду и општини у Републици Српској изгради објекат који ће носити назив Републике Србије.

 

Изразивши задовољство што је изграђен Трг Републике Србије, Додик је истакао да је то знак српске саборности у Источном Сарајеву, граду који чини најхрабрији и најстрадалнији дио српског народа.

"Данас смо овдје сви заједно, имамо Републику Српску и знамо да Србима нема слободе без државе", рекао је Додик и додао да је довољно отићи само пар километара даље и видјети како Срби немају слободе и како су грађани другог реда.

Српски члан Предсједништва БиХ подсјетио је да су институције Српске и Србије заједно са руководством Источног Новог Сарајева учествовале у изградњи вртића, позоришта, спортске дворане, трга, пута ка Јахорини, болнице...

Додик је посебно захвалио Вучићу на опредијељености да помогне српском народу ма гдје живи.

"У Србији има много мјеста гдје треба уложити, али исто тако ово је порука да Србија нас доживљава као дио себе", истакао је Додик.

Подсјећајући да је изградња Трга Републике Србије у Источном Новом Сарајеву дио заједничког пројекта Републике Српске и Србије да у свакој од 63 општине Српске буде изграђен објекат који ће носити назив Србије, Додик је додао да нису заборављене ни општине у Федерацији БиХ гдје већински живе Срби.

"Од Дрвара, Грахова, Гламоча помажемо и реализујемо одређене пројекте", рекао је Додик, наводећи да је у Дрвару Влада Србије, а на снову одлуке предсједника Вучића, отворила погон предузећа "Јумко", у ком је запослено око 100 жена.

Додик се и овом приликом заложио да грађани Републике Српске добију држављанство Србије.

"Остајемо овдје, али хоћемо да будемо држављани Србије", рекао је Додик, истичући да нема босанских Срба, него само Срба.

Српски члан Предсједништва БиХ истакао је да се и сам сматра грађанином Источног Сарајева.

"Сви су добродошли у Источно Сарајево, али не треба заборавити да је ово српско и српски грунт", нагласио је Додик.

Он је изразио увјерење да ће нови трг служити свим генерацијама становника Источног Новог Сарајева и бити на понос свих који ту живе.

"Нека живе Република Српска и Србија као државе српског народа, нека живи српски народ у слози гдје год био", поручио је Додик.