ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана15/10/2020

РЕПУБЛИКА СРПСКА - ЈЕДАН ОД СПОЉНОПОЛИТИЧКИХ ПРИОРИТЕТА СРБИЈЕ

 

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО, 15. ОКТОБРА /СРНА/ - Изасланик предсједника Србије Александар Вулин изјавио је вечерас у Источном Сарајеву да је Република Српска један од спољнополитичких приоритета Србије.

 

"У свим нашим документима, од стратегије националне одбране, до одговарајућих скупштинских одлука, каже се да је очување Републике Српске и њен развој један од приоритета Републике Србије и обавеза свих њених органа", рекао је Вулин новинарима у Источном Новом Сарајеву.

Вулин је након отварања Трга Републике Србије истакао да Србија, на челу са предсједником Александром Вучићем, не заборавља Србе гдје год да они живе.

"Ово је начин да се покаже свим грађанима Републике Српске колико Србија брине, колико хоће и жели да живот свим грађанима Српске учини бољим, квалитетнијим и лакшим", нагласио је Вулин.

Према његовим ријечима, Вучић, увијек када доноси кључне и важне одлуке по судбину српског народа, посебно води рачуна како ће се оне односити према свим Србима, без обзира гдје они живе, а посебно према Републици Српској.

"Бескрајно сам поносан што као изасланик предсједника Србије могу да подијелим радост са грађанима Источног Новог Сарајева, што на `Тргу Републике Србије` могу да видим све ове дивне људе и да им још једном кажем да ће Србија увије мислити, чувати и бранити своју Републику Српску", поручио је Вулин.

У општини Источно Ново Сарајево, у присуству српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, изасланика предсједника Србије Александра Вулина и начелника општине Љубише Ћосића, вечерас је свечано отворен новоизграђени Трг Републике Србије, у чију изградњу је уложено 1.985.000 КМ.