ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана22/10/2020

ДАНАС О ПРИЈЕДЛОГУ УРЕДБЕ О НОСИОЦУ ПОСЛОВА ЕЛЕКТРОНСКЕ СЕРТИФИКАЦИЈЕ

 

БАЊАЛУКА, 22. ОКТОБРА /СРНА/ - Влада Републике Српкске требало би на данашњој сједници у Бањалуци да разматра Приједлога уредбе о носиоцу послова електронске сертификације у органима управе и за органе управе.

 

На дневном реду сједнице је и разматрање Извјештаја о стању у банкарском систему Републике Српске за период 1. јануар - 30. јун ове године и Извјештајa о пословању и резултатима рада са финансијским извјештајем Агенције за банкарство Републике Српске за период 1. јануар - 30. јун.

На сједници би требало да буде размотрен и Приједлог одлуке о прихватању задужења Републике Српске према Свјетској банци-Међународној банци за обнову и развој за прву фазу Програма интегрисаног развоја коридора ријека Саве и Дрине уз кориштење вишефазног програмског приступа /9129-БА/, као и Приједлог одлуке о одобравању донаторских средстава Владе Србије у износу од 317.694 КМ, Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Биће размотрена и Информација о приједлогу за суфинансирање пројеката Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске, те Приједлог одлуке o давању сагланости том фонду да, у складу са расположивим средствима, у укупном износу од 790.000 КМ, финансијски подржи/суфинансира пројекте, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Планирано је да буде разматран Приједлог одлука о утврђивању услова за продужење рока на који је додијељена концесија за изградњу мале хидроелектране "Сућеска Р-С-1", те "Сућеска Р-С-2" на ријеци Сућесци, општина Рудо.

Фотографије и кадрови са сједнице медијима ће бити достављени путем "ветрансфер" линка.

Након сједнице која је заказана у 10.00 часова предвиђено је саопштење.