ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво23/10/2020

У ПРОТЕКЛИХ СЕДАМ ДАНА УДАЉЕНА 23 СТРАНА ДРЖАВЉАНИНА

 

САРАЈЕВО, 23. ОКТОБРА /СРНА/ - Служба за послове са странцима саопштила је данас да су у посљедњих седам дана са територије БиХ удаљена 23 страна држављанина.

 

У саопштењу се прецизира да ова служба континуирано спроводи појачане оперативне активности усмјерене на контролу кретања и боравка странаца у БиХ с циљем сузбијања илегалних миграција и удаљења илегалних миграната из земље.

Од 23 страна држављанина које је Служба током протеклих седам дана удаљила са територије БиХ 19 је држављана Турске, два Туниса, и по један Ирана и Словачке.

Страним држављанима су претходно изречене мјере протјеривања и до удаљења са територије БиХ боравили су под надзором у Имиграционом центру, наводи се у саопштењу.

На основу Споразума о реадмисији са Србијом држављани Туниса су враћени у ту државу, док су други странци враћени у земље поријекла.

Као резултат спроведених оперативних активности, Служба за послове са странцима је у истом периоду због незаконитог уласка или боравка изрекла мјеру протјеривања за 18 страних држављана са забраном уласка и боравка у БиХ, међу којима су држављани, Марока, Непала, Либије, Албаније, Словачке и Турске.

Ти страни држављани су стављени под надзор у Имиграциони центар или им је ограничено кретање на одређено мјесто до удаљења са територије БиХ.

Служба за послове са странцима у посљедњих седам дана регистровала је 160 миграната који су исказали намјеру подношења захтјева за азил, што је за 23 одсто мање у односу на претходну седмицу, када је 210 мигранта исказало намјеру подношења захтјева за азил.

У привременим прихватним центрима тренутно борави 6.261 мигрант.