ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Избори 202025/10/2020

ОД СУТРА ДО 2. НОВЕМБРА ОБУСТАВА СКУПОВА ЗБОГ ЕПИДЕМИОЛОШКЕ СИТУАЦИЈЕ

 

БАЊАЛУКА, 25. ОКТОБРА /СРНА/ - Извршни комитет Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ од сутра обуставља промотивне активности и скупове у оквиру кампање "Окупљање за Српску" за предстојеће локалне изборе због погоршане епидемиолошке ситуације у Републици Српској и БиХ.

 

Обустава ступа на снагу сутра од 7.00 часова и трајаће до 2. новембра, када ће Извршни комитет поново размотрити актуелну епидемиолошку ситуацију и донијети одлуку о даљим мјерама, саопштено је из Главног изборног штаба СНСД-а.

Главни изборни штаб СНСД позива и обавезује све кандидате и општинске/градске изборне штабове да стриктно поштују забрану јавних окупљања, митинга и трибина.

"Тежиште кампање у периоду важења ове одлуке пребациће се на дигиталну кампању, као и на лични контакт са бирачима остварен кроз већи број контаката у малим групама стриктно водећи рачуна о епидемиолошким мјерама", појашњава се у саопштењу.

Кандидати и општински/градски изборни штабови добиће од Главног изборног штаба детаљне инструкције о начину вођења кампање током периода важења одлуке Извршног комитета, наводи се у саопштењу које је потписао предсједник Главног изборног штаба СНСД-а Срђан Рајчевић.