ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија26/10/2020

МИТРОВИЋ ПРЕДСЈЕДАВАО СЈЕДНИЦОМ МИНИСТАРСКОГ САВЈЕТА ТРАНСПОРТНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

 

САРАЈЕВО, 26. ОКТОБРА /СРНА/ - Министар комуникација и транспорта у Савјету министара Војин Митровић истакао је у уводном излагању на сједници Министарског савјета Транспортне заједнице да је потребно наставити изналазити нове начине како би за унапређење сарадње, при чему су изазови и очекивања велики.

 

"Посебно ме радује чињеница да је Економски и инвестициони план за западни Балкан у међувремену инициран. Такође, желим истаћи да БиХ подржава све активности које се спроводе у оквиру успостављених радних група у оквиру Регионалног управног одбора, а самим тим и даје подршку активностима које проводи Стални секретаријат како би се обавезе преузете Уговором о оснивању Транспортне заједнице и реализовале", истакао је Митровић који је предсједавао 3. сједницом овог савјета.

Он је још једном захвалио свима за активности које су спроведене ове године да транспорт функционише у изузетно тешким условима који су посљедица актуелне пандемије, саопштено је из Министарства комуникација и транспорта.

Савјет министара је на данашњој ванредној телефонској сједници усвојио Информацију Министарства комуникација и транспорта о спровођењу Уговора о оснивању Транспортне заједнице чиме је дата подршка регионалним акционим плановима за путеве, жељезнице, безбједност саобраћаја и олакшице у транспорту,а који су разматрани на сједници Министарског савјета.