ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво26/10/2020

ДОМАЋИНСTВО ПОРОДИЦЕ ГРЊА ДОБИЛО ЕЛЕКTРИЧНУ ЕНЕРГИЈУ

 

БИЈЕЉИНА, 26. ОКTОБРА /СРНА/ - Градоначелник Бијељине Мићо Мићић, замјеник градоначелника Марко Михајловић и менаџер града Предраг Јовић посјетили су данас домаћинство петочлане породице Грња у мјесној заједници "Вељко Лукић", у које је након иницијативе чланова Савјета мјесне заједнице и уз помоћ Градске управе уведена електрична енергија.

 

Према Мићићевим ријечима, за веома кратко вријеме, током јула и августа, прибављене су дозволе и уплаћене таксе, па је кућа породице Грња у Мачванској улици била освијетљена већ у септембру.

"Драго нам је да смо у могућности да помогнемо једној породици која се налази у тешкој материјалној ситуацији. У овом дијелу мјесне заједнице недостаје и асфалт, а потрудићемо се да у року од двије седмице, ако то буде могуће, обезбиједимо и расвјету на неколико стубова у улици, како би дјеца могла безбједно да се враћају из школе", поручио је Мићић.

Замјеник градоначелника Марко Михајловић подсјетио је да у мјесној заједници "Вељко Лукић" живи између 12 и 13 хиљада становника.

"Породици Грња уништена је стара кућа у поплавама, а након што су изградили нову, нису имали средства за увођење електричне енергије. Покушаћемо да овом, иначе рубном дијелу насеља, помогнемо да заврши инфраструктурне пројекте и отворени смо за све њихове приједлоге", нагласио је Михајловић.

Душко и Татјана Грња имају сина узраста осам и по година и двије кћерке узраста седам и три године. Татјана је домаћица, бави се пољопривредом и сточарством, колико јој дозволе друге обавезе, а Душко је запослен на циглани.

Мићић, Михајловић и Јовић разговарали су и са мјештанима Улице Данка Кабиља Букија, који су указали на проблем плављења дијела улице и неколико дворишта у периодима јачих падавина, а најављено је да ће већ сутра на терен бити послати стручњаци који ће започети санацију.