ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија29/10/2020

ПРЕДСТАВЉЕНО 18 ПОСЛОВНИХ ИДЕЈА

 

КАЛИНОВИК, 29. ОКТОБРА /СРНА/ - У Калиновику је данас представљено 18 пословних идеја из пољопривреде, туризма и услужних дјелатности, од којих ће аутори седам најбољих пословних идеја у наредном периоду имати прилику да аплицирају за бесповратну финансијску подршку у износу од 5.000 КМ, те користе стручну и менторску подршку за даљи развој бизниса.

 

Пословне идеје су развијене у оквиру интегралног програма подршке развоју предузетништва под називом "ЈЕП инкубатор пословних идеја", а њихово представљање организовали су општина Калиновик и Инвестицијска фондација "Импакт" из Сарајева, саопштено је из локалне управе.

Идеје ће оцјењивати стручна комисија, у чијем раду су учествовали представници Инвестицијске фондације, општине Калиновик и Завода за запошљавање Републике Српске.

Инвестицијска фондација и Пројекат запошљавања младих /ЈЕП/, који се реализује уз подршку Владе Швајцарске, а који је током 2018. и 2019. године у сарадњи са 32 локалне заједнице у БиХ реализовао "ЈЕП инкубатор пословних идеја" у којем је подржано оснивање 120 нових пословних подухвата широм БиХ, у овој години наставили су реализацију активности које се односе на подршку развоју предузетништва и очувању радних мјеста у занатским и малим предузећима, а у сарадњи са локалним заједницама у БиХ.

У оквиру заједничке сарадње "Импакта" и општине Калиновик у овој години реализује се интегрални програм подршке развоју предузетништва под називом "ЈЕП инкубатор пословних идеја", у оквиру којег је у протеклих мјесец организована предузетничка обука фокусирана на развој предузетничких капацитета учесника Инкубатора.

"Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију и у складу са мјерама Републичког штаба за ванредне ситуације, догађај је организован на начин да су учесници у неколико мањих група презентовали своје пословне подухвате", наведено је у саопштењу.