ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура30/10/2020

ПРЕМИЈЕРНО ИЗВЕДЕНА ПРЕДСТАВА "ДЕРВИШ И СМРТ"

 

БАЊАЛУКА, 31. ОКТОБРА /СРНА/ - У Народном позоришту Републике Српске вечерас је премијерно изведена представа "Дервиш и смрт" по роману Меше Селимовића, чији је редитељ Дејан Пројковски.

 

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић истакла је да је представа "Дервиш и смрт" изузетан пројекат који је реализовало Народно позориште Републике Српске.

"Вријеме короне је неколико мјесеци одгодило премијерно извођење представе, али можемо бити поносни на импозантну премијеру", рекла је новинарима Тривићева на премијери представе.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић нагласио је да је од изузетног значаја то што је након неколико мјесеци Народно позориште премијерно извело представу "Дервиш и смрт".

"Ову представу чекамо више од пола године. Представа је одлична и има потенцијал да буде једна од најбољих које је извело Народно позоришта", рекао је Радојичић.

Директор Народног позоришта Републике Српске Маја Додиг рекла је да је Пројковски као редитељ у потпуности испунио задатак јер се представом шаље снажна животна порука.