ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија03/12/2020

ПЛАНИРАНО ПОВЕЋАЊЕ СРЕДСТАВА ЗА ИНВЕСТИЦИЈЕ

 

БАЊАЛУКА, 3. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је данас да су у буџету за наредну годину планиране уштеде у погледу смањења материјалних и других трошкова, те да је планирано да се обезбиједи значајно више средстава за инвестиције у односу на овогодишњи буџет.

 

Током консултација са представницима Савеза синдиката Републике Српске о приједлозима републичког буџета за наредну годину, Вишковић је навео да су значајна средства планирана и за Компензациони фонд Републике Српске, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Вишковић је одржао и консултације са представницима Удружења пензионера Српске током којих је нагласио да ће од 1. јануара доћи до редовног усклађивања пензија, те је исказано заједничко опредјељење да се наставе активности на побољшању стандарда пензионера у Српској.

Представници Савеза синдиката Републике Српске и Удружења пензионера Републике Српске изнијели су своје приједлоге и сугестије на буџет и програм економских реформи за наредну годину.

Састанцима са представницима Савеза синдиката и Удружења пензионера Републике Српске присуствовали су министар финансија Зора Видовић и министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић.